Kennemerland e.o.

Bollenstreek

’t Gooi

MultiSkills Voetbal

Klik hier voor VoetbalJudo in de media

Klik hier voor de video 'VoetbalJudo'

Klik hier voor de video 'VoetbalAtletiek'

MultiSkills maakt voetballers compleet

De Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo krijgt bijles van sprintkanon Usain Bolt. Voormalig bondscoach Foppe de Haan ging met zijn Jong Oranje de turnzaal in. Waarom? De meeste voetballers zijn eenzijdig fysiek en motorisch ontwikkeld. Dat geeft een verhoogde kans op blessures, minder voetbalplezier en uiteindelijk ook mindere prestaties. Kinderen die op jonge leeftijd goed leren bewegen, hebben deze problemen niet. Om eenzijdige belasting te voorkomen heeft de Stichting Instituut MultiSkills trainingsmodules ontwikkeld en doen ontwikkelen. Vol met oefenvormen uit de ‘moedersporten’ judo, turnen en atletiek. De trainingen worden gegeven door diverse organisaties, instellingen en personen en kinderen van 8 tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen.

VoetbalJudo
Haarlem geldt al jaren als hét judobolwerk van Nederland. Het programma VoetbalJudo is dan ook onder leiding van oud-wereldkampioen Ruben Houkes ontwikkeld. Rompstabiliteit, kracht, lenigheid, balans en weerbaarheid zijn kernbegrippen in deze modules. Ook duelkracht en valtraining vormen een onderdeel van de module VoetbalJudo.

VoetbalTurnen
Rompstabiliteit, lenigheid en balans komt ook terug in de module VoetbalTurnen. Trainingsvormen komen voort uit gymnastiek en sommige zijn gebaseerd op acrobatiek en circusacts. Lichaamsbeheersing in optima forma. De lessen zijn energiek, dynamisch en verrassend.

VoetbalAtletiek
Een goede looptechniek zorgt niet alleen voor meer snelheid. Voetballers leren ook efficiënter lopen, waardoor ze minder snel moe worden. Ook de combinatie rennen en springen komt terug in verschillende trainingsvormen. De atletiekbaan is enkele uren per week het domein van enthousiaste voetballer(tje)s tijdens VoetbalAtletiek. Het is ook mogelijk de VoetbalAtletiek-trainingen óp het voetbalveld te geven.

Interesse? De Stichting Instituut MultiSkills wijst u graag de weg naar de juiste organisaties, instellingen en personen die trainingen kunnen verzorgen, waaronder Schooljudo.nl.


Delen:
|