Kennemerland e.o.

Bollenstreek

’t Gooi

Hockey

Klik hier voor het artikel in Hockey.nl

Klik hier voor de video 'HockeyTurnen'

Klik hier voor de video 'HockeyAtletiek'

Betere hockeyer met MultiSkills

Kinderen die op jonge leeftijd goed leren bewegen, hebben een minder grote kans op blessures, gaan beter hockeyen en die combinatie zorgt dat ze langer met plezier blijven sporten. Om eenzijdige belasting te voorkomen heeft de Stichting Instituut MultiSkills trainingsmodules ontwikkeld en doen ontwikkelen. Vol met oefenvormen uit de ‘moedersporten’ judo, turnen en atletiek. De trainingen worden gegeven door diverse organisaties, instellingen en personen en kinderen van 8 tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen.

HockeyJudo
Haarlem geldt al jaren als hét judobolwerk van Nederland. Het programma HockeyJudo is dan ook onder leiding van oud-wereldkampioen Ruben Houkes ontwikkeld. Rompstabiliteit, kracht, lenigheid, balans en weerbaarheid zijn kernbegrippen. Ontwikkeling van kracht in het bovenlichaam maakt het slaan makkelijker voor jonge hockeyers.

HockeyTurnen
Rompstabiliteit, lenigheid en balans komt ook terug in de module HockeyTurnen. Trainingsvormen komen voort uit gymnastiek en sommige zijn gebaseerd op acrobatiek en circusacts. Jongleren draagt bijvoorbeeld bij aan ‘split-vision’ ofwel ‘niet naar de grond kijken tijdens het hockeyen’.

HockeyAtletiek
Een goede looptechniek zorgt niet alleen voor meer snelheid. Hockeyers leren ook efficiënter te lopen, waardoor ze minder snel moe worden. Andere atletiekvormen dragen bij een betere sleeppush. De atletiekbaan is enkele uren per week het domein van enthousiaste hockeyers tijdens HockeyAtletiek. Het is ook mogelijk de HockeyAtletiek-trainingen óp het hockeyveld te geven.

Interesse? De Stichting Instituut MultiSkills wijst u graag de weg naar de juiste organisaties, instellingen en personen die trainingen kunnen verzorgen, waaronder Schooljudo.nl.


Delen:
|